הסכם שותפות – זה לא אתה זה אני
סוף מעשה במחשבה תחילה, כי פרידות יש גם בעסקים ושותפים בעסק, מה לעשות, הם כמו חתונה רבת משתתפים. ואם לשפוט לפי הזמן שבעלי עסקים מבלים בעבודה, הרי זו הוכחה שהם התחתנו עם העסק. ונישואין, רבותי, דורשים הסכם שותפות שנקבע מראש, כזה שיהיה אפשר להיפרד אתו כמו שצריך. מי שיוצאים פה מוגנים הם אתם ומי שיחייכו בדרך מן הסכסוך אל הבנק הוא אתם אז יללה, בואו נראה איך שותפים עושים הסכם.
הסכם שותפות – גם אתה צודק
שניכם צודקים. שניכם, או חמישה מכם. כולם צודקים רק שהדעות הפוכות. כן לחתום על העיסקה עם סין, לא לחתום עליה, כן לפתוח סניף חדש, לא לפתוח, השקעתי יותר זמן ממך אז מגיע לי יותר והכל נכון, אבל מה עושים עם הצדק הזה? הסכמה של שותפים מראש לבחור את הבורר שיכריע בשאלות שגורמות ויכוח אינסופי היא הגנה. כבר בהתחלה בוחרים השותפים את הבורר שישפוט ביניהם בעתיד, במקרה שנתגלע ויכוח שאי אפשר להכריע בו. בחירה של בורר המוסכם על כולם היא צעד מצוין כדי לשמור על כולם מפני כולם ולעבוד בראש שקט.
התחייבות למנוע תחרות
אחד השותפים להסכם עזב והכל ברוח טובה. לחצתם ידיים, שתיתם לחיים ואתם אפילו קצת שמחים. רק מה, השותף מתכנן לפתוח עסק דומה ולהתחרות עם העסק הקיים. זה כבר פחות מחליק בגרון מאשר השמפניה הנפלאה שהבאתם למסיבת הפרידה. הסכם שותפות יכול להגן עליכם ולקבוע מראש שכולכם מתחייבים שלא להתחרות ובמקרה ושותף עוזב הוא לא פותח עסק דומה, או בכל מקרה, לא פותח תחרות עם הקיים. כך גם לגבי מאגרי לקוחות, למשל. נאמר שהחלטתם לסגור את העסק ושוב, הכל ברוח טובה, בלי כעסים ובלי טינה. ברם, מאגרי הלקוחות שלכם שווים הון כי הרי עשיתם עבודה טובה. מי יקבל אותם עכשיו? גם כאן הסכם שותפות יכול לקבוע מראש מי יקבל מאגרי לקוחות, מי יקבל את האלגוריתם המיוחד שפיתחתם ואפילו, במקרים מסוימים, מי יקבל חלק גדול יותר מפדיון העסק, בזכות השקעה רבה יותר שהיתה לו בהקמה. היפרדו לשלום ודרך צלחה.
Comments
Comments are closed.