נהיגה בשכרות – מה זה אומר?
המושג נהיגה בשכרות מוכר לכולנו, אך כמה מאתנו באמת יודעים מה הוא אומר? במאמר זה נעסוק בהשפעות וההשלכות של הנהיגה בשכרות.
השפעות השכרות
אנשים רבים נוהגים לצרוך אלכוהול במהלך מפגשים חברתיים מכל הסוגים. הסיבה לכך היא שהאלכוהול, עד גבול מסוים, יוצר תחושת קלילות ושחרור עכבות עם סחרור קל, שיש שמוצאים אותו נעים. יחד עם זאת, השפעה זו מגיעה לצערנו גם אל הכביש, כאשר נהגים רבים חושבים שהם מסוגלים לנהוג לאחר צריכת אלכוהול ולמעשה, הם מסוחררים ומתקשים לקבל החלטות במהירות הנדרשת בשביל הנהיגה.
עד כה דובר על שכרות קלה, אבל חשוב לציין גם את השכרות, הגורמת לתחושת בחילה, סחרחורות עד כדי חוסר יכולת ללכת בקו ישר וטשטוש הראייה, שהן תופעות שאינן מאפשרות נהיגה כלל!
מבחינת החוק
מבחינת החוק, נהיגה בשכרות נחשבת לאחת העבירות החמורות ביותר בתחום דיני התעבורה. הסיבה לכך היא, שכאשר אדם נמצא תחת השפעת אלכוהול, נפגעת הקואורדינציה ויכולת קבלת החלטות והריכוז. היות שכך, נהגים, אשר נוהגים תחת השפעת אלכוהול מסכנים באופן משמעותי את עצמם ואת סביבתם.
נסיבות מחמירות
ישנן נסיבות, אשר הופכות את עבירת הנהיגה בשכרות לחמורה עוד יותר. לדוגמה, נהג חדש או נהג צעיר או נהג ברכב עבודה. כמו כן, במידה והייתה תאונה בעקבות הנהיגה תחת השפעת אלכוהול, רמת החומרה עולה משמעותית, בהתאם לחומרת התאונה.
נסיבות מקלות
כפי שישנן נסיבות מחמירות, כך גם נסיבות מקלות בכל הנוגע לנהיגה בשכרות. לדוגמה, אדם בעל ותק של שנים רבות על הכביש ללא עבירות קודמות, יקבל עונש פחות חמור מאשר נהג בעל רישיון של נהג חדש עם עבירה או שנתיים וכך הלאה. חשוב להבין, שהחוק הינו הוגן ומתחשב בעברו של הנהג בכל הנוגע לדיני תעבורה.
במקרה הצורך
במידה ונתפסתם על נהיגה בשכרות, חשוב לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מתחום דיני התעבורה, אשר יוכל להדריך אתכם מה כדאי לעשות וכיצד כדאי לנהוג כבר מהרגע הראשון, על מנת שיוכל לייצג אתכם במידה ויוגש נגדכם כתב אישום ולעתים יוכל גם לעזור לכם להימנע מכך.
Comments
Comments are closed.