כיצד עורך דין מסחרי יוכל להשתלב במיזם או בעסק שלך?
מערכת המשפט הישראלית בנויה משלושה תחומי משפט עיקריים; המשפט החוקתי, הפלילי והאזרחי. בתוך כל אחד מהתחומים הללו קיימים תתי-תחומים הדורשים התמחות נפרדת וכוללים לא מעט סעיפים ותקנות. אחד מהם, הוא המשפט המסחרי המהווה חלק מהמשפט האזרחי. עורך דין מסחרי העוסק בתחום זה יחלוש על מגוון רחב של תחומים החל מדיני חוזים, זכויות יוצרים, דיני חברות ותאגידים, דיני ניירות ערך ועוד.
מה יהיו תפקידיו של עורך דין מסחרי בהתאם לתחום הספציפי בו יעסוק במשפט?
כאמור, עורך דין מסחרי יהווה יועץ, מייצג ומלווה ללקוחותיו, בהתאם לעניין המשפטי הספציפי שהובא לפניו. בכדי להבין טוב יותר את תפקידיו, כדאי לפרק אותם לגורמים המשפטיים השונים מהם מורכב המשפט המסחרי:
- דיני חוזים – עורך הדין יהיה אמון על ניסוח הסכמים מסחריים; הסכמי מסחר, חוזי העסקה, הסכמי ייצור ועוד. את החוזים יש לנסח בשיתוף פעולה מלא עם בעל העסק בכדי לוודא שהוא עולה בקנה אחד עם אופן העבודה במקום, והערכים שמלווים את העסק.
- דיני תאגידים – בתחום זה, עורך הדין יהיה אמון על הליכי הקמה ורישומן של חברות ותאגידים, על הסדרת מערכות יחסים בין בעלי מניות למנהלי החברות, ובין המנהלים ועובדיהם. בנוסף, עורך הדין ילווה תהליכים של מיזוג ו\או רכישת חברות ופירוקן.
- דיני זכויות יוצרים וקניין רוחני – כאן, עורך הדין יהיה אמון על ניהול תביעות משפטיות בעניין קניין רוחני והפרת זכויות יוצרים, רישום סימנים מסחריים ועוד.
ניהול עסקים בהתאם לחוק
בסופו של דבר, מטרתו העיקרית של עורך דין מסחרי תהיה להסדיר באופן חוקי סוגיות משפטיות שונות הקשורות לניהול העסקים של לקוחותיו, באופן עקיף או ישיר, תוך שמירה על כל האינטרסים המסחריים שלהם, בהתאם לגבולות שהחוק מאפשר. כדי למצוא את עורך הדין הטוב והמקצועי ביותר בתחום, ההמלצה היא כמובן לערוך סקר שוק, לחפש אחר ביקורות והמלצות של בעלי עסקים אחרים שהתנסו בעולם המשפט המסחרי, ולא להתפשר על פחות מהטוב ביותר עבור ההצלחה שלכם.
Comments
Comments are closed.