עו"ד לשון הרע
עורך-דין ללשון הרע הוא איש המקצוע המפריד בין הגשה של תביעה בצורה מסודרת ואחראית תוך מקסום סיכויי ההצלחה וסכום הפיצויים, לבין התנהלות כושלת שתוביל לבזבוז זמן וכסף. זאת כיוון שחוק איסור לשון הרע, העוסק בהגנה על שמו הטוב וכבודו של האדם על ידי איסור פרסום של ביטויים שעשויים לבזותו ולהשפילו, הוא חוק מורכב ביותר. כך לדוגמה רבים לא מודעים לכך, אבל לפי החוק, פרסום לשון הרע יכול במקרים מסוימים להתגבש לכדי עבירה פלילית שעונשה מאסר.
מדובר בתחום מורכב בעל שטחים אפורים רבים, שהולך ונהיה מורכב יותר ככול שהשימוש באינטרנט מתרחב והרשתות החברתיות תופסות עוד ועוד נדבכים בחיינו. לאור כל זאת, גם אם אתם מרגישים כי נעשה לכם עוול וכי יש לכם עילה מוצדקת לחלוטין להגיש תביעה בגין פרסום לשון הרע, אל לכם לעשות ולו את הצעד הקטן ביותר מבלי להתייעץ ראשית עם עו"ד לשון הרע המכיר את החוק מאחור ומלפנים, על מנת שיוכל לספק לכם פרספקטיבה רחבה על האתגרים שעמם אתם עתידים להתמודד ועל הצעדים החכמים ביותר שעליכם לעשות.
באילו מקרים מומלץ לפנות לפגישת ייעוץ עם עו"ד לשון הרע?
להלן רשימת התנאים המצדיקים הגשת תביעת לשון הרע:
- השמצה, אם בכתיבת דבר לא נכון ואם בכינוי גנאי. הכוונה בכתיבת דבר לא נכון היא לעובדה שאפשר להוכיח שאינה נכונה.
- הדבר נאמר מעבר לאדם המושמץ עצמו, לפחות לאדם זר אחד.
- המידע הופיע בצורה פומבית כלשהי: ראיון ברדיו, שיחה ברחוב, ראיון בעיתון, במסגרת דיון, טוקבק באינטרנט ועוד.
- האדם שהשמיץ התבקש בצורה מפורשת לתקן את מה שאמר או כתב וסירב לבקשה או שעשה זאת אך באופן שאינו פרופורציונלי לאמירתו המקורית.
מה הם האתגרים עמם צריך להתמודד עו"ד לשון הרע?
הבעיות מתעוררות במקרה שבו אין כל הוכחה שהדברים אכן נכתבו או נאמרו וכן במקרים שבהם ישנו קושי להוכיח שנגרם לתובע נזק כלשהו. מעבר לזה, ייתכן שאותו עורך דין יצטרך לעבוד קשה מאוד כדי לשכנע את בית המשפט בכך שהצדק עומד לצדו של התובע במקרים שבהם מלכתחילה התובע ידוע לשמצה בשל התנהגותו השלילית.
אתגרים משמעותיים מהווים גם את מנת חלקם של עורכי דין בתביעות לשון הרע הנסובות סביב מקרים שבהם הדברים נאמרו במסגרת תכנית בידור סאטירית או בקריקטורה למשל.
במסגרת התביעה המשפטית בודקים האם הדברים שנאמרו יכולים להיחשב כדעה או שמא הוצגו בתור עובדה אובייקטיבית ובנוסף יש להעריך את מידת הנזק שנגרם לתובע ולבחון האם הגורם המשמיץ עשה מאמצים כנים לפרסם התנצלות, להקטין את הנזק או לתקן את הדברים כשהבין שפגע או טעה.
לסיום נציין כי גם ללא הוכחה שנגרם נזק, ניתן להגיש תביעה אזרחית לקבלת פיצויים בגובה של עד 50000 שקלים. במקרה שבו ניתן להוכיח שנגרם נזק של ממש אפשר בהחלט לתבוע סכומים גבוהים יותר וכפי שציינו, לא אחת ניתן יהיה להגיש תביעה פלילית ואף לפעול בשתי החזיתות במקביל, כלומר להגיש תביעה אזרחית ופלילית אם הן לא סותרות זו את זו.
Comments
Comments are closed.