כותבים קורות חיים? שימו לב לפרטים שלא צריכים להיות בפנים
אנשים רבים אשר נמצאים בעיצומו של תהליך חיפוש העבודה, מרגישים לא פעם תחושות של ייאוש ודכדוך. הדבר נובע משליחה של כמויות עצומות של קורות חיים למשרות שונות, עם אחוז היענות נמוך. חשוב להבין כי לא פעם הדבר קשור לקורות החיים אשר אינם מנוסחים כהלכה ואינם מותאמים למשרה הספציפית שאליה הם הוגשו. חשוב לציין כי בטרם שולחים קורות חיים למשרה מסוימת, חשוב להבין אילו תכונות המעסיק מחפש. חשוב להדגיש בקורות החיים את התכונות החיוביות שלכם אשר יתאימו למשרה, ויהפכו אתכם למועמד האידיאלי. כמו כן, חשוב לציין משרות קודמות, פרויקטים שונים וקורסים שעשיתם, אשר יכולים להיות רלוונטיים למשרה הזו. שימו לב, כי אין צורך להכניס לקורות החיים את כל תכונות האופי שלכם ואת כל המשרות שעבדתם בהן מאז התיכון. חשוב להתמקד אך ורק בפרטים הרלוונטיים למשרה הספציפית הזאת.
כיצד להתאים את קורות החיים לדרישות המשרה?
קודם כל, חשוב להקפיד שקורות החיים לא יהיו ארוכים מידי. אם אפשר, עדיף לצמצם אותם לעמוד אחד, על מנת להקל על המעסיק ולא לייאש אותו באמצע הדרך. כאמור, חשוב להתאים את קורות החיים לדרישות הספציפיות של התפקיד שאליו אתם מעוניינים להיבחר. אם למשל מדובר על תפקיד של מזכירה, חשוב לציין את כל תכונות האופי שיש ברשותכם שיכולות להוות יתרון. למשל תכונות כמו יכולת קשב גבוהה, סבלנות, יכולת ארגון וכדומה, כל אלו יהוו יתרון בולט. תכונות אחרות, כגון אסרטיביות, נחשבות גם כן לתכונות חיוביות אומנם, אך אין צורך לציין אותן אם הן אינן דרושות למשרה הספציפית הזו. כמו כן, חשוב לציין בקורות החיים ניסיון תעסוקתי קודם בתפקיד דומה. מומלץ להיצמד למילים שבהם השתמשו במודעת הדרושים, כלומר אם המודעה הייתה עבור תפקיד מזכירותי, חשוב לציין בקורות החיים את המילה מזכירה ולא מנהלת משרד למשל.
לסיכום, כאשר שולחים קורות חיים למשרה מסוימת, חשוב להתאים את התוכן שלהם לדרישות המשרה. אין צורך לציין ניסיון תעסוקתי בבורגר ראנצ' בתקופת התיכון, במידה ומנסים להתקבל לתפקיד של מנהל מערכות מידע למשל. חשוב שקורות החיים ידגישו מדוע אתם תהיו מושלמים לתפקיד.
Comments
Comments are closed.