מי רשאי לבקש עזרה בקבלת רישיון לקנאביס רפואי?
על פי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2014, מספר האנשים שיש להם רישיון לקאנביס רפואי עמד על 14 אלף אנשים.
כיום, בשנת 2017, המספרים גדלים כאשר השנים האחרונות לא רק חולי סרטן, ופרקינסון הם כאלה שמקבלים אישור לקאנביס, אלא גם אנשים שסובלים מכאבים כרוניים והם מבקשים אישור לקאנביס לאחר מיצוי של ניסיונות בטיפולים קונבנציונאליים.
עם זאת, ישנם עדיין אנשים שמבקשים דרך הרופא שמטפל בהם רישיון לקאנביס ממשרד הבריאות, אך עדיין אינם מקבלים אישור לצריכת הקאנביס הרפואי, שידוע שבהתאמה אישית יכול לשכך כאבים ולהעלים סימפטומים של מחלות וכאבים קשים.
אבל מהו קנאביס רפואי, ומה צריך לדעת על תהליכי אישור קבלת קאנביס וקבלת סיוע בהשגת אישור שכזה.
לפני הכל – מהו קאנביס רפואי?
צמח הקאנביס הוא צמח שנחשב בעל סגולות רפואיות, תוך שהוא מקל על כאבים, עוזר לעידוד תיאבון, ומרגיע אנשים שסובלים מכאבים קשים וכרוניים. בעבר קאנביס רפואי היה ניתן במשורה רק לחולי סרטן, עם זאת כיום הוא ניתן באמצעות ספקי קנאביס לגיטימיים, לאנשים שקיבלו מרשם רפואי לקאנביס שאושר על ידי משרד הבריאות.
מי יכול לקבל אישור לקאנביס?
אישור לקאנביס יכולים לבקש אנשים ומטופלים במרפאות השונות שסובלים מכאבים כרוניים, כאבים קשים על רקע אונקולוגי, אנשים שעברו פציעות קשות, מחלות מעיים, ואפילו אנשים שסובלים מכאבי פרקים ושרירים ואף מטופלים שסובלים ממיגרנות.
כיצד מקבלים את האישור הרפואי לקאנביס?
אם אתם סובלים מכאבים קשים ומיציתם כל תרופה אפשרית, תוכלו להתחיל את תהליך קבלת האישור לקאנביס דרך הרופא המטפל כמו אונקולוג, נירולוג או כל רופא מומחה. הרופא מנסח בקשה ומעביר אותה למשרד הבריאות, תוך שהמלצתו ובקשתו עוברים וועדה רפואית, כאשר יושב ראש הועדה הינו בר סמכא לאישור המרשם.
ומה עושים כאשר לא מקבלים אישור לקאנביס?
מי שלא קיבל אישור לקאנביס רפואי על ידי משרד הבריאות, מומלץ לו לפנות לעורכי דין המתמחים במתן סיוע בקבלת רישיון לקנאביס רפואי בערעורים על ועדות רפואיות. באמצעות עורך הדין תוכלו לנמק שוב את בקשתכם, ולהתחיל בהליכים משפטיים הדרושים לקבלת האישור.
Comments
Comments are closed.