שכר מינימום בישראל
שכר מינימום בישראל, הוא שכר אשר כל מעסיק חייב לשלם לעובדיו. שכר נמוך משכר המינימום הוא שכר אשר איננו הולם ואיננו מותר על פי חוק. במהלך השנים, שכר המינימום עולה ועובדים רבים העובדים בעבודות בשכר מינימום, יכולים ליהנות ממשכורות גבוהות יותר. חשוב מאוד לשכור ששכר המינימום הוא עבור שעות עבודה שגרתיות. כל שעות עבודה החל משעה כלשהי בלילה או בימים מיוחדים כמו חגים ושבתות, הן שעות עבודה אשר על המעסיק לשלם עליהן לעובד יותר משכר המינימום.
אולי יעניין אתכם גם: שכר מינימום 2017 המדריך המלא
מהו שכר המינימום בישראל נכון לשנת 2017
שכר המינימום איננו דבר קבוע, במהלך השנים, על ידי קביעת רפורמות חדשות בתחום, שכר המינימום עלה והמשכורת החודשית של עובדים במשרה מלאה בשכר מינימום, עלתה אף היא והעניקה לאדם העובד בשכר זה יכולת להתפרנס מעט יותר בכבוד. נכון לשנת 2017, שכר המינימום בישראל עומד על 26.98 ₪ לשעה ועל 5000 ₪ לחודש. החל מחודש דצמבר בשנת 2017, יעלה שכר המינימום בישראל ל28.50 ₪ לשעה ול5300 ₪ בחודש. אין ספק שהעלייה בשכר המינימום, מאפשרת לעובדים לעבודה בעבודותיהם ולדעת כי הם יקבלו תשלום הולם יותר עליה. אולם, עדיין יש צורך בשיפור שכר המינימום בישראל ורבים מקווים שבמהלך הזמן רפורמות חדשות יגיעו ויביאו עמן משב רוח מרענן נוסף בכל הקשור לעלייה בשכר המינימום.
האם המעסיק חייב להעלות את שכר המינימום כנדרש?
אם אתם עובדים במקום עבודה כלשהו, אשר איננו מכיר בעבודה כי החל מחודש דצמבר שכר המינימום בישראל עתיד לעלות וטוען בתוקף כי הוא ימשיך לשלם לכם על פי שכר המינימום הנוכחי, הרי שניתן להתלונן על המעסיק ואף להגיש נגדו תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה. בטרם אתם מתחילים לעבוד בעבודה אשר המעסיק שבה משלם שכר מינימום, חשוב שתבדקו על כמה עומד שכר המינימום בישראל, על מנת שתוכלו לדעת בוודאות כי המעסיק שלכם משלם שכר מינימום על פי חוק ואיננו מקל ראש בתשלום חלקי של שכר המינימום או בתשלום שכר מינימום שהיה רלוונטי בשנים אחרות בישראל. תשלום שכר מינימום עבור עבודות שונות הוא החוק כיום בישראל וכל מעסיק חייב לאכוף חוק זה.
Comments
Comments are closed.