על מי חל הסכם fatca?
הסכם fatca הוא הסכם אשר נערך בין ישראל לארצות הברית, בתקופה שבה ברק אובמה כיהן כנשיא ארצות הברית. מטרתו הכוללת של ההסכם היא למנוע מאזרחי ארה"ב המתגוררים בישראל להעלים מס באופן כלשהו מחשבונות פיננסיים אשר מצויים מחוץ לארה"ב. במסגרת הסכם זה ישנה חובת דיווח של כל גוף פיננסי המזהה לקוחות בעלי אזרחות אמריקאית אשר יש להם חשבון פיננסי כלשהו אצלו, להעביר את כל המידע על החשבון לרשות המיסים של ארה"ב.
מהו הסכם fatca?
כאמור, הסכם fatca הוא הסכם אשר נחתם בין ישראל לארה"ב בשנת 2010. ההסכם מבוסס על החוק לאכיפת מסים בחשבונות זרים. על פי הסכם FATCA כל אדם בעל אזרחות אמריקאית, אשר מחזיק חשבון פיננסי כלשהו בגוף פיננסי כלשהו כגון: חשבון בנק, פוליסת ביטוח, קרנות כלשהן ועוד, יהיה חייב לדווח עליהן לרשות המיסים בארה"ב. ההסכם קובע כי חובת הדיווח על חשבונות של אזרחים בעלי אזרחות אמריקאים, המצויים בישראל, חלה על כל מוסד פיננסי אשר מזהה כי מדובר בחשבון של אדם בעל אזרחות אמריקאית. על המוסד להעביר את כל הפרטים על החשבון המצוי בו, לרשות המיסים בארה"ב. מטרתו של ההסכם היא למנוע העלמת מס. גוף פיננסי אשר לא יעביר מידע על חשבון כלשהו של אדם בעל אזרחות אמריקאית, צפוי להיקנס.
דיווח גופים פיננסיים על חשבונות של אדם בעל אזרחות אמריקאית
במסגרת ההסכם אשר נחתם בשנת 2014 בין ישראל לארה"ב, הוחלט כי כל גוף פיננסי אשר מצוי בו חשבון של אדם בעל גרין קארד או בעל אזרחות אמריקאית, יעביר את המידע הנחוץ לרשומת המיסים בישראל. רשות המיסים בישראל תעביר את המידע הרלוונטי היישר לרשות המיסים בארה"ב. כמו כן, במסגרת הסכם זה נקבע כי רשות המיסים בארה"ב תעביר מידע על חשבונות של אזרחים ישראלים בעלי חשבונות בארה"ב לישראל. בסופו של עניין, מטרתו של ההסכם היא לדאוג שאזרחים בעלי אזרחות אמריקאית אשר יש להם חשבונות מחוץ לארה"ב ואזרחים בעלי אזרחות ישראלית אשר יש להם חשבונות מחוץ לישראל, ינהלו את חשבונותיהם בצורה תקינה, מבלי להעלים מס הן מארה"ב והן מישראל.
Comments
Comments are closed.