מיהם מבקשי מקלט בישראל?
אנחנו חיים בעידן שבו, מצד אחד, יש לנו הרבה חופש לזוז ממדינה אחת לאחרת, אך מצד שני, יש מדינות שהאזרחים שלהן היו מעדיפים לא לחזור אליהן. יש מדינות שבהן סיכון החיים גבוה, בין אם זה באופן גלובלי ובין אם זה עבור אנשים הנתונים במצבים ספציפיים אישיים. מבקש מקלט הוא אדם שנמלט מארץ הולדתו והגיש בקשה להגנה בינלאומית במדינה אחרת, אך טרם קיבל תשובה סופית בנושא. חשוב להבין שההבחנה הקריטית הזאת היא זו שמבדילה את אותם מבקשי מקלט מפליטים. בדרך כלל הבסיס להגשת בקשה של בקש מקלט הוא פחד מוצדק מפני רדיפה עקב גזע, דת, לאום, חברות בקבוצה חברתית מסוימת או דעה פוליטית.
הזכויות של מבקשי מקלט
מבקשי מקלט, בעודם ממתינים לתוצאת קביעת מעמדם, זכאים לזכויות ספציפיות על פי החוק הבינלאומי. זכויות אלה נועדו לספק רמה בסיסית של הגנה וכבוד במהלך תהליך שיכול להיות ממושך ועם תוצאות לא לגמרי ברורות. לכן אדם שהוא מבקש מקלט מקבל זכויות שונות, כמו למשל: להישאר במדינה המארחת עד לקבל החלטה בעניינים, הם מוגנים מפני גירוש וכדומה. לעיתים הם יוכלו לקבל את הזכות לעבוד, כך שניתן לומר שעד קבלת ההחלטה הסופית, הם יוכלו לנהל חיי שגרה במדינה המארחת.
החשיבות של קבלת עזרה בתהליך
אין ספק שלהתמודד לבד מול סבך הבירוקרטיה זה לא עניין פשוט. זה נכון פי כמה עבור אדם שכלל לא דובר את השפה או שהוא דובר את השפה ברמה בינונית בלבד. לכן, אם גם אתם רוצים לעזור היום לאדם שנמצא במצב הזה, כדאי שתפנו עבורו אל אנשי המקצוע הנכונים. התחום של מבקשי מקלט הינו תחום מאוד ספציפי ומקצועי. משמעות הדברים היא שלא כל עורך דין יוכל לסייע בעניין הזה. לכן יש טעם לבדוק שאתם פונים אל מי שבאמת יש לו ידע, ניסיון והרבה מאוד הבנה בנושא. כמו כן, אם תוכלו לבחור עורכי דין שאתם מוצאים לגביהם המלצות חיוביות, מה טוב. כך תוכלו להבטיח שאתם במקום הנכון ושאתם עוזרים בדרך הטובה ביותר לאותו אדם שמבקש מקלט בישראל.
Comments
Comments are closed.