הפרת זכויות יוצרים באינטרנט – כל מה שרציתם לדעת
האינטרנט הינו כלי נהדר ונפוץ להעברת מסרים להעלאת תכנים, לתקשורת ועוד. דרכו ובעזרת הכלים הנמצאים בו ניתן ליצור יצירות מקוריות בתחומי המוסיקה, הספרות, האמנות ועוד. כל אחד זכאי להגנה על יצירותיו. היא מקנה לו את הזכות הייחודית לנצלן ולהפיק מהן את התועלת הכלכלית שהיא עשויה לייצר עבורו. הזכות ניתנת במקרים מסוימים גם למעסיקו בתנאי שהיא אכן נוצרה במסגרת עבודתו. בנוסף, בעל הזכות יכול להרשות לאחר לעשות שימוש בה. דיני זכויות יוצרים מוסדרים במסגרת חקיקה של משרד המשפטים. שתחילתה בשנת 2008 ומאז נוספו לה תוספות המתאימות לרוח הזמן. קראו באתר של יעל הראל עו"ד מומחית בדיני אינטרנט.
הגנה מורכבת
ההגנה על זכויות יוצרים מעט מורכבת בגלל שהן לעיתים מתנגשות עם נושאים אחרים דוגמת הגנה על חופש הביטוי או שימוש הוגן לצורך מחקר, ביקורת, סקירה, הבאת מובאות וכדומה. אחד הקריטריונים החשובים בהגדרתם ככאלו הוא אם היצירה אכן מקורית ואיננה "דורכת" על יצירה אחרת קיימת. היצירות בעולם האינטרנט יכולות להיות תוכן מקורי, סמלים ופונטים מקוריים השייכים בלעדית ליוצר, אופן עיצוב האתר, תמונות באתר ועוד.
סיוע של עורך דין
בעת שנוצר חשד ניתן לתבוע הפסקת השימוש בהם במיידית, ובנוסף, להגיש תביעה כספית לקבלת פיצוי על הנזקים הכספיים שנגרמו. במקרים כאלו חייבים להיעזר בשירותי עורך דין המתמחה בתחום הפרת זכויות יוצרים בעל ניסיון המכיר את הנושא לעומק. הוא יכול לייעץ לכל מתלבט. הוא יקבל לידיו את התיק וילמד אותו. במידה וייווכח שאין ממש בחשד של הלקוח הוא ייעץ לו לזנוח את הנושא. במידה ויש מקום להגיש תביעה, הוא יפנה לבית משפט לבקש סעד ממנו. הוא ייצג את הלקוח, יביא מסמכים ועדויות, יציג תקדימים משפטיים וינסה לקבל פסק דין לטובתו.
Comments
Comments are closed.