תביעת לשון הרע על עיתונאים
אחת מתביעות לשון הרע הנפוצות ביותר, היא תביעת לשון הרע על עיתונאים. לצערנו, העיתונות מלאה לפעמים בדברי לשון הרע. לפעמים, מתפרסמות בעיתון כתבות פוגעניות ביותר. לצערנו, פרסום הכתבות נעשה פעמים רבות במזיד, על מנת לפגוע וליצור נזק עתידי ארוך טווח. לכן, ראשי מי שנכתב נגדו כתבות פוגעניות בעיתון, להגיש תביעת לשון הרע נגד מערכת העיתון. אם התובע מצרף הוכחות שנעשה לו נזק באמצעות פרסום הכתבה, הוא יקבל פיצוי גדול יותר.
מהי "הגנת אמת" בפרסום לשון הרע?
לפי ההגדרה היבשה של חוק לשון הרע, עיתונאי אינו יכול לפרסם ידיעות חדשותיות שיש בהם חומר שלילי על אנשים. על מנת שהעיתון יוכל לפרסם את החדשות המתרחשות בארץ ובעולם- מקבלים העיתונים הגנות מיוחדות בחוק לשון הרע. אחת מהטענות שיציג הצד הנתבע בתביעת ההגנה, היא שיש להם "הגנת אמת" הקבועה בחוק. זוהי הגנה שמאפשרת למערכת העיתון לפרסם חדשות שיש בהם לפעמים דברי לשון הרע, והם לתועלת הציבור.
מתי בית המשפט יבטל את הגנת "תום לב"?
לפעמים בית המשפט יפטור את הנתבע, בטענה שיש לפרסום הכתבה הגנה של "תום לב". אולם העיתונאי ידע שפרסום הכתבה תזיק, והנאמר בה אינו אמת מלאה, יכול בית המשפט לבטל את ההגנה של "תום לב". לכן, על מגיש התביעה להציג בבית המשפט הוכחות שהעיתונאי לא פעל מתום לב.
מדוע הגשת תביעת לשון הרע תהיה דווקא נגד מערכת העיתון?
העיתונאי הוא רק בורג במערכת העיתון. אמנם הוא כותב כתבות וטורי דעה אישיים. אולם, אף פרסום של כתבה או טור דעה לא נעשה ללא אישור של העורך. ולכן, האשמה בעוון לשון הרע מונחת על העורך. גם אם העיתונאי כתב את דבריו מתום לב, או שהוא חשב שהוא פועל לתועלת הציבור- היה על העורך לבטל את הכתבה הפוגעת, ולהסביר לעיתונאי את טעותו.
האם כדאי לתובע להסכים להצעת פיצוי מצד הנתבע?
לפעמים הצד הנתבע לא ירצה להגיע לבית משפט, ויציע פיצוי לתובע לאחר קבלת מכתב ההתרעה. האם כדאי לתובע להסכים לפיצוי? אני ממליץ להתייעץ עם עורך דין באתר עו"ד שלומי וינברג. לפעמים, ההצעה מגיעה מרצון טוב של הנתבע. אך בבית הנשפט ינסה הנתבע להתנער לגמרי מהתביעה. ויתכן שהשופט יחליט דווקא לזכות את הנתבע. לכן, ישנם מקרים בהם מומלץ לתובע להסכים להצעת הפיצוי.
אולם, יש מקרים שבהם ברור שסיכוייו של הנתבע נמוכים לזכות בבית המשפט. ולכן, כאשר הנתבע מציעה הצעת פיצוי שלא מתאימה לנזק הכבד שנעשה- ייתכן שעדיף לתובע לסרב להצעת הפיצוי, ולגשת לבית המשפט.
הגשת תביעת לשון הרע נגד עיתונאי לא כדאי להגיש לבד!
מתלבטים האם להגיש תביעת לשון הרע נגד מערכת עיתון? לעולם אל תגישו תביעת לשון הרע לבד! הנתבע יכול להציג טענות שיש לו הגנות מצד החוק. לבד לא תדעו כיצד להתמודד מול טענות אלו. עורך דין מקצועי, יידע כיצד לשכנע את השופט שהעיתונאי לא פעל מתום לב, ושאין בפרסום הכתבה שום תועלת לציבור.
Comments
No comment yet.