תביעת תאונת דרכים בחו"ל – איך מתחילים
נסיעה לחול טיול בחו"ל וביקור בחוץ לארץ אמורים להיות חוויה חיובית וטובה שבה ניתן ליהנות מהרפתקאות חדשות, יצירת קשרים מוצלחים, עשיית עסקים וביקור מרגש של קרובים.
עם זאת, לעיתים ליקום ישנן תוכנות אחרות עבור הנוסעים לחול, כאשר הטיול או הנסיעה גוררים עמם תאונת דרכים או פגיעה על ידי כלי רכב – מה שיכול לחרב את הטיול לחלוטין. לכן חשוב לדעת כיצד יש לפעול.
לפני הכל – במה שונות תביעות תאונות דרכים בחו"ל מתביעות בארץ?
כדי להבין את השוני, חשוב לדעת כי תביעות תאונות דרכים בחו"ל הן כאלה שלא ניתן לאחר השיבה הביתה לחזור אל המקום שבו קרתה התאונה או הפגיעה, ולכן ישנה חשיבות עצומה בדרך שבה אתם פועלים בעת תאונה שכזאת.
אז כיצד פועלים במצב זה?
קבלת טיפול רפואי – אם נפגעתם בתאונת דרכים בחו"ל חשוב לגשת ולקבל טיפול רפואי בכל מצב. טיפול רפואי ישלול או יאשר נזקים לגוף, כאשר קבלת טיפול רפואי תעזור לכם להוכיח את הנזקים שנגרמו לכם עקב התאונה.
איסוף קבלות – אם קיבלתם טיפול רפואי בחו"ל, חשוב לשמור את כל הקבלות על התשלומים שביצעתם לבית החולים, כמו קבלות על פינוי לבית החולים, טיפולים, תרופות ועוד. איסוף הקבלות יסייע להחזר שתקבלו מחברת הביטוח בארץ.
תיעוד – חשוב לנסות ולתעד את האירוע ואת זירת האירוע. נסו לבדוק האם היו עדים לתאונה? נסו לצלם תמונות של המקום שבו אירעה הפגיעה, ולקחת שמות של האדם הפוגע, של עדים לתאונה ושל גורמים שיכולים לסייע לכם בתביעה.
המשך בקבלת טיפול בארץ – חשוב לקבל טיפול גם בזמן חזרתכם לארץ. פנו לבדיקות בקופת החולים, וספרו לרופא המשפחה אודות התאונה וזאת כדי לדעת כיצד יש להמשיך בטיפול. חשוב לקבל עותקים גם מתוצאות בדיקות וטיפולים שנעשו בארץ ובחו"ל.
הגשת תביעה לחברת הביטוח – כעת שיש לכם את כלל החומרים הקשורים לפגיעה או לתאונה, אתם יכולים להתחיל בהליכי הגשת התביעה לחברת הביטוח שלכם. במידה ויש לכם ביטוח רפואי קולקטיבי יש אפשרות לטיפול מהיר. לעיתים תצטרכו להיעזר בעורך דין המתמחה בפגיעות גוף על מנת לתבוע את סכום הפיצויים המקסימאלי.
Comments
Comments are closed.