חוק חדלות פירעון – מהו ואיך זה עובד לטובתך
אנשים רבים חוששים מהביטוי "פשיטת רגל" בשל התדמית הציבורית והכלכלית הטמונה בו, אך חשוב להבין כי מצב של חדלות פירעון למעשה באה להיטיב עם בעל החוב ולעזור לו להשתקם ממצבו הקשה ולחזור לפעילות כלכלית כזאת או אחרת. קראו על חוק חדלות פרעון.
מיהו חדל פירעון
כאשר אדם צבר חובות עסקיים או פרטיים שאינו מצליח להחזירם וגם לא עומדים לרשותו נכסים או רכוש בסכום שווה ערך לחובותיו, האדם הגיע למצב שהוא חדל פירעון, שאין באפשרותו להחזיר את חובותיו.
במצב כזה מתגייסת המדינה לעזרתו ומאפשרת לו הליך של חדלות פירעון ושיקום כלכלי לפיו ימונה נאמן לחייב שיבדוק את ערך חובותיו, ימליץ לבית המשפט ויאשר כי אין באפשרות החייב לעמוד בהתחייבויותיו. לאחר אישור בית המשפט לא יוכלו נושיו של החייב להטריד אותו ולתבוע אותו ויאלצו להגיע להסדרי נושים עמו. החזר חובות מוגדר ארבע שנים לערך ולאחריהן ימחקו יתרות החוב כלפי הנושים אם יקבל צו הפטר.
אויר לנשימה
יש להדגיש כי הליך זה הוא כמו אויר לנשימה וגלגל הצלה לאנשים וחברות רגע לפני התרסקות כלכלית, בדקו גימלה לחדלי פרעון. הסדר עם הנושים מאפשר החזר נוח לפי יכולותיו של החייב, מחיקת החובות והשיקום הכלכלי מאפשרים לחייב לשאוף לעתיד קל יותר, נוח יותר ואפילו משגשג אם יתנהל נכון.
כדי להוכיח רצינות לבית המשפט ולהצליח להשיג חדלות פירעון והסדר נושים חשוב להיות בקיאים בפרוטרוט ובדקדקנות בסעיפי החוק. לשם כך מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי בעלת ניסיון וידע בתחום חדלות פירעון ושיקום כלכלי. יש לדעת כי כל טעות בהצגת המצב עלולה להפוך את החלטת בית המשפט לכאן ולכאן ונגד נושים בעלי כוח והון כדאי להתנהל בחוכמה.
Comments
Comments are closed.