רשלנות רפואית בלידה – איך מתמודדים
מהי רשלנות רפואית בלידה וכיצד מתמודדים עמה? מידי יום בארץ ובעולם מתמודדות נשים וילדיהן עם תוצאות קשות של רשלנות רפואית. רשלנות מסוג זה לצערנו אינה נדירה, ולכן חשוב לדעת מהי רשלנות רפואית בלידה וכיצד מתמודדים עם התוצאות.
אז מהי רשלנות רפואית במהלך הריון ולידה?
רשלנות רפואית בלידה יכולה להתרחש גם במהלך ההיריון וגם בזמן הלידה. רשלנות מסוג זה מוגדרת על פי החוק כרשלנות שמתרחשת במקרים שבהם הרופא המיילד, הצוות הרפואי, אחות, עובדי המקום או כל אדם שאמור לטפל ביולדת לא תפקד כראוי – לא העניק טיפול לאישה או יילוד תוך נקיטת רמת הזהירות הסבירה, ובשל כל נגרם נזק ליילוד או לאם.
בתחום רשלנות רפואית בהריון ישנם כמה מקרים שכיחחים כמו למשל: רשלנות בלידת ואקום שבו הצוות המיילד לא היה מספיק מיומן, או שהרופא המיילד לא פעל נכון בעת הוצאת התינוק עם המכשירים הרפואיים בזמן הלידה.
עוד ישנם מקרים של לידת מלקחיים שבו חלו סיבוכים באשמת הצוות הרפואי, כמו גם מתן פיטוצין והיא תרופה שאמורה להסדיר צירים, אך אם נותנים את התרופה בצורה לא מבוקרת היא יכולה לגרום נזקים לעובר, ובדיקות מוניטור שלא נעשו באופן ראוי.
רשלנות רפואית יכולה להתייחס לכל מקרה של הזנחת יולדת, אי הפנייה לבדיקות הנכונות, התמהמהות ביילוד ועוד.
הנזקים שעלולים להיווצר עקב רשלנות שכזאת, יכולים להיות שיתוק מוחין בקרב העובר, מומים ביילוד, פיגור גדילה, ואפילו מוות. ליולדת גם כן יכולים להיווצר נזקים מסוג זה ונזקים במערכת הרבייה.
אז כיצד מתמודדים עם רשלנות רפואית בלידה?
אם חס וחלילה הייתם חלק ממקרה כזה, חשוב לאסוף בתחילה את כל המסמכים הרלוונטיים למקרה. המוסד הרפואי שבו קרתה הרשלנות חייב לספק לכם את כל המסמכים הרפואיים והתיקים הרפואיים שלכם.
לאחר מכן חשוב לגשת לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית ולהבין האם יש לכם עילה לתביעה. עורך הדין יפנה אתכם לרופא המתמחה בתחום שיבדוק את המקרה, ותוכלו לקבל תשובה לגבי עילת תביעה לאחר מספר שבועות.
במידה וישנה עילה לתביעה תוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד המוסד המטפל עד ל 7 שנים.
בכל הנוגע לחוק ההתיישנות, חשוב לדעת כי אדם שנפגע מרשלנות בהיותו תינוק, יוכל לתבוע את המוסד או הגורם המטפל בתביעת רשלנות רפואית עד גיל 25.
Comments
Comments are closed.